2010. május 27.

Konferencia-felhívás




Akkor, ha már létezünk, gyorsan megragadom az alkalmat, hogy mindenkit elhívjak a Pázmányon rendezendő mini konferenciára, szeptember 17-18-ra. A téma: Shakespeare-Women-Theatre, a konferencia nyelve angol. Az absztraktokat a schve06@gmail.com címre várjuk június 30-ig.

különös reneszánszos nap

Május 25. szuper reneszánszos nap volt!

Az egész kezdődött azzal, hogy délelőtt nálunk, a Pázmányon, Mudriczki Judit védésén vettem részt, mint opponens. Igazi jó élmény volt, egyfelől mert egy gondolatgazdag és -ébresztő dolgozatot olvastam, másfelől pedig, mint minden védésen, kitűnő társaságban voltam: pázmányos kollégáimon (Tóta Péter Benedek, Pintér Károly) kívül jó volt együtt gondolkodni Pikly Natáliával ELTE-ről, és Péti Miklóssal Károliról, és izgalmas volt ugyancsak Károliról Fabiny Tiborral is végre találkozni.

A folytatás is hasonlóan szuper volt. Először is PN és PM társaságában teambuilding-szerűen autóban utaztam Budapestre a festői Pilisen keresztül, majd a kevésbé festői útlezárások miatti lassúzásra kárhoztatva.

PN-val éppen beértünk az ELTE-re az ottani doktoris felvételire, ahol kedves tanáraimmal, kollégáimmal beszélgethettünk fontos kérdésekről a felvételizők tervei kapcsán. Jó volt újra látni Kállay Gézát, Dávidházi Péter, Gellért Marcellt, Halácsy Katalint. Az alkalom különlegessége volt találkozni a bizottságban Fullajtár Andreával is, akinek jelenléte diszciplináris értelemben forradalmi volt.

Hálás vagyok, hogy ennyi kitűnő emberrel és kutatóval találkozhattam aznap, és hogy meghívást kaptam mindkét helyre.